ceramicstemă naţională a MoldoveisunflowerCentrul de Apel Republica Moldova Pagina Oficială Ministerul Afacerilor Externe şi Integarării Europene Turism în Moldova Investiţii în Moldova E-services Registru Chamber Airmoldova

Contacte:

Ungaria, H-1024,
Budapesta, strada Ady Endre 16

Tel.: + 36-1-336-3450
Fax: + 36-1-209-1195

E-mail: budapesta@mfa.md

Linia telefonică de urgență: +36302838060 (Exclusiv pentru cetăţenii Republicii Moldova care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu caracter de urgenţă (accidente cu victime, decese, calamităţi şi alte situaţii de pericol sau cu caracter extraordinar. La acest număr de telefon NU se furnizează informații consulare).

Activitatea curentă a ambasadei

Vizita de lucru a Ambasadorului Republicii Moldova în Ungaria în județul Szabolcs-Szatmár-Bereg

Vizita de lucru a Ambasadorului Republicii Moldova în Ungaria în județul Szabolcs-Szatmár-Bereg

În data de 3 octombrie curent, Ambasadorul Republicii Moldova în Ungaria, E.S. Oleg ȚULEA, a efectuat o vizită de lucru în județul Szabolcs-Szatmár-Bereg. În cadrul vizitei, Ambasadorul ȚULEA a purtat discuții cu dl Sesztak OSZKAR, Președintele Adunării Generale a Județului Szabolcs-Szatmár-Bereg, cu dl Peter KOZMA, Comisar Guvernamental Administrativ din cadrul Oficiului Guvernamental al Județului Szabolcs-Szatmár-Bereg, cu dl Janos SZEDLAR, Primarul localității Encsencs, și cu dl Antal MATE, Primarul localității Nyirbator.

Discuțiile cu oficialii ungari s-au axat pe impulsionarea cooperării între administrațiile publice locale ale județului Szabolcs-Szatmár-Bereg cu administrațiile publice locale din Republica Moldova, inclusiv privind înfrățirea localităților din Republica Moldova de dimensiuni similare cu cele din județul ungar Szabolcs-Szatmár-Bereg, preluarea bunelor practici ale administrației publice locale ale județului ungar de către localitățile din Republica Moldova în vederea aplicării la proiecte europene transfrontaliere, organizarea expozițiilor artiștilor plastici din Republica Moldova în localitățile județului ungar.

Un alt subiect important al discuțiilor a ținut de impulsionarea cooperării economice bilaterale prin prisma organizării vizitelor oamenilor de afaceri din Republica Moldova și din județul ungar Szabolcs-Szatmár-Bereg, atât în Republica Moldova cât și în localitățile județului ungar.

Totodată, în cadrul întrevederilor, Ambasadorul ȚULEA a exprimat intenția de a deschide un Consulat Onorific al Republicii Moldova în acest județ, ce se află la hotar cu România și Ucraina, considerând fluxul masiv de cetățeni ai Republicii Moldova care traversează acest teritoriu.

În cadrul întrevederii Ambasadorului cu Primarul localității Encsencs a fost convenită înfrățirea localității ungare Encsencs cu satul Șestaci, raionul Șoldănești. În același context, Primarul localității Encsencs și-a exprimat intenția de a organiza o vizită în orașul Bălți, pentru aduce omagii ostașilor ungari căzuți în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, precum și să întreprindă o vizită de studiu în satul Șestaci, preconizată pentru 28 octombrie curent.

La final de program, Ambasadorul Republicii Moldova și Președintele Adunării Generale a Județului Szabolcs-Szatmár-Bereg au susținut un briefing de presă comun, în care au punctat tematicile abordate în cadrul întrevederii bilaterale.

În continuare, Ambasadorul ȚULEA a acordat un interviu postului TV local județean, în cadrul căruia a evidențiat principalele rezultate ale vizite.

Anunţuri

 • Concesionarea lucrărilor de explorare geologică a hidrocarburilor pe teritoriul Republicii Moldova, cu ulterioara lor exploatare

  1. Ambasada informează despre faptul că Ministerul Mediului al Republicii Moldova anunţă intenţia de a stabili un raport de concesiune a lucrărilor de explorare geologică a hidrocarburilor pe teritoriul Republicii Moldova. • Concursuri de privatizare a proprietății de stat a Republicii Moldova

  Ambasada informează că Agenţia Proprietăţii Publice a Republicii Moldova (APP) anunţă desfăşurarea în luna septembrie 2016 a următoarelor concursuri de privatizare a bunurilor proprietate publică de stat: • Stimaţi vizitatori,

  În contextul sfintelor sărbătoriri de Paşti, vă informăm că Ambasada Republicii Moldova în Ungaria va fi închisă pe data de 2 şi 9 mai 2016.

  Profitând de acest prilej, Ambasada Republicii Moldova în Ungaria vă ureaza un Paşte Fericit!!! • Stimați vizitatori,

  în contextul sărbătoririlor de iarnă, vă informăm că Ambasada Republicii Moldova în Ungaria va fi închisă în următoarea perioadă:

  - 25 - 27 decembrie 2015;
  - 1-3 ianuarie 2016;
  - 7-10 ianuarie 2015.

  Profitând de acest prilej, Ambasada Republicii Moldova în Ungaria vă ureaza un Crăciun Fericit și un an nou plin de realizari.

  La Mulți Ani!!! • Stimati vizitatori,

  în contextul sărbătoririi în data de 27 august 2015 a zilei naţionale a Republicii Moldova, Ziua Independenţei, precum şi în data de 31 august 2015 a Sărbătorii Limba Noastră, vă informăm că Ambasada Republicii Moldova în Ungaria va fi închisă în perioada 27-31 august 2015.

  Profitând de acest prilej, Ambasada Republicii Moldova în Ungaria transmite sincere felicitări tuturor cetăţenilor Republicii Moldova.