ceramicstemă naţională a MoldoveisunflowerCentrul de Apel Republica Moldova Pagina Oficială Ministerul Afacerilor Externe şi Integarării Europene Turism în Moldova Investiţii în Moldova E-services Registru Chamber Airmoldova

Contacte:

Ungaria, H-1024,
Budapesta, strada Ady Endre 16

Tel.: + 36-1-336-3450
Fax: + 36-1-209-1195

E-mail: budapesta@mfa.md

Linia telefonică de urgență: +36302838060 (Exclusiv pentru cetăţenii Republicii Moldova care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu caracter de urgenţă (accidente cu victime, decese, calamităţi şi alte situaţii de pericol sau cu caracter extraordinar. La acest număr de telefon NU se furnizează informații consulare).

Activitatea curentă a ambasadei

Ambasadorul Oleg Țulea a prezentat scrisorile de acreditare Excelenţei Sale, dlui Borut Pahor, Preşedintele Republicii Slovenia

Ambasadorul Oleg Țulea a prezentat scrisorile de acreditare Excelenţei Sale, dlui Borut Pahor, Preşedintele Republicii Slovenia

În ziua de 28 octombrie 2016, Ambasadorul Oleg Țulea a prezentat Președintelui Borut Pahor scrisorile de acreditare în calitate de Ambasador Extraordinar și Plenipotențiar al Republicii Moldova în Republica Slovenia, cu reședința la Budapesta.

După ceremonia oficială interlocutorii au abordat subiecte ce țin de stadiul actual şi perspectivele de dezvoltare a relațiilor moldo-slovene, oportunitățile de extindere și aprofundare a dialogului politic, amplificarea raporturilor comercial-economice între cele două țări, inclusiv in domeniul investitional. A fost efectuat un schimb larg de opinii pe marginea chestiunilor actuale de pe agenda bilaterală, precum şi de pe cea a cooperării Republicii Moldova cu Uniunea Europeană.

Pe parcursul vizitei, Ambasadorul a avut de asemenea întrevederi cu dl Milan Brglez, președintele Adunării Națonale, dna Maja Makovec Brenčič, ministrul Educației, Științei și Sportului, dna Darja Bavdaž Kuret, secretar de stat al Ministerului Afacerilor Externe și o serie de șefi de departamente din cadrul acestei instituții, precum și la Camera de Comerț și Industrie. În marja intrevederilor, interlocutorii au făcut un schimb de opinii privind dinamica relațiilor moldo-slovene, evoluția parcursului european al Republicii Moldova, oportunitățile de intensificare și extindere a cooperării bilaterale, atât la nivel politic, cât și în domeniul comercial-economic.

Anunţuri

 • Concesionarea lucrărilor de explorare geologică a hidrocarburilor pe teritoriul Republicii Moldova, cu ulterioara lor exploatare

  1. Ambasada informează despre faptul că Ministerul Mediului al Republicii Moldova anunţă intenţia de a stabili un raport de concesiune a lucrărilor de explorare geologică a hidrocarburilor pe teritoriul Republicii Moldova. • Concursuri de privatizare a proprietății de stat a Republicii Moldova

  Ambasada informează că Agenţia Proprietăţii Publice a Republicii Moldova (APP) anunţă desfăşurarea în luna septembrie 2016 a următoarelor concursuri de privatizare a bunurilor proprietate publică de stat: • Stimaţi vizitatori,

  În contextul sfintelor sărbătoriri de Paşti, vă informăm că Ambasada Republicii Moldova în Ungaria va fi închisă pe data de 2 şi 9 mai 2016.

  Profitând de acest prilej, Ambasada Republicii Moldova în Ungaria vă ureaza un Paşte Fericit!!! • Stimați vizitatori,

  în contextul sărbătoririlor de iarnă, vă informăm că Ambasada Republicii Moldova în Ungaria va fi închisă în următoarea perioadă:

  - 25 - 27 decembrie 2015;
  - 1-3 ianuarie 2016;
  - 7-10 ianuarie 2015.

  Profitând de acest prilej, Ambasada Republicii Moldova în Ungaria vă ureaza un Crăciun Fericit și un an nou plin de realizari.

  La Mulți Ani!!! • Stimati vizitatori,

  în contextul sărbătoririi în data de 27 august 2015 a zilei naţionale a Republicii Moldova, Ziua Independenţei, precum şi în data de 31 august 2015 a Sărbătorii Limba Noastră, vă informăm că Ambasada Republicii Moldova în Ungaria va fi închisă în perioada 27-31 august 2015.

  Profitând de acest prilej, Ambasada Republicii Moldova în Ungaria transmite sincere felicitări tuturor cetăţenilor Republicii Moldova.