ceramicstemă naţională a MoldoveisunflowerCentrul de Apel Republica Moldova Pagina Oficială Ministerul Afacerilor Externe şi Integarării Europene Turism în Moldova Investiţii în Moldova E-services Registru Chamber Airmoldova

Contacte:

Ungaria, H-1024,
Budapesta, strada Ady Endre 16

Tel.: + 36-1-336-3450
Fax: + 36-1-209-1195

E-mail: budapesta@mfa.md

Linia telefonică de urgență: +36302838060 (Exclusiv pentru cetăţenii Republicii Moldova care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu caracter de urgenţă (accidente cu victime, decese, calamităţi şi alte situaţii de pericol sau cu caracter extraordinar. La acest număr de telefon NU se furnizează informații consulare).

Activitatea curentă a ambasadei

Vizita de lucru în Ungaria a ministrului Agriculturii și Industriei Alimentare al Republicii Moldova, Eduard Grama

Vizita de lucru în Ungaria a ministrului Agriculturii și Industriei Alimentare al Republicii Moldova, Eduard Grama

Vizita de lucru în Ungaria a ministrului Agriculturii și Industriei Alimentare al Republicii Moldova, Eduard Grama

În ziua de 5 decembrie curent, ministrul Agriculturii și Industriei Alimentare al Republicii Moldova, Eduard Grama, a efectuat o vizită de lucru la Budapesta. În cadrul vizitei a avut loc o întrevedere cu Sandor Fazekas, ministrul Agriculturii Ungariei. Discuțiile s-au axat pe subiecte ce țin de relansarea cooperării bilaterale în domenii prioritare, în particular în vinificație, comerț, siguranța alimentelor, producerea ecologică, comercializarea tehnicii agricole.

Părțile au convenit să creeze un grup de lucru al experților care se va întruni în anul 2017 și care va examina o serie de teme importante: armonizarea legislației, colaborarea în domeniul sănătății animalelor, inclusiv prevenirea răspândirii bolilor în sectorul veterinar, preluarea bunelor practici, organizarea vizitelor reciproce ale oamenilor de afaceri, participarea la târgurile agricole, utilizarea creditului oferit de Eximbank (Ungaria) pentru agricultorii moldoveni, realizarea proiectelor twinning, precum și identificarea unor noi surse de finanțare pe linia TAIEX.

Ministrul moldovean a mulțumit gazdelor pentru sprijinul oferit în vederea dezvoltării agriculturii Republicii Moldova, inclusiv pentru finanțarea acordată de Ungaria prin intermediul proiectelor FAO.

În marja vizitei a fost semnat Memorandumul de înțelegere între Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare al Republicii Moldova și Ministerul Agriculturii Ungariei privind cooperarea în domeniul siguranței alimentelor, sănătății animalelor și fitosanitar, document menit să deschidă noi oportunități de intensificare a relațiilor bilaterale moldo-maghiare.

De asemenea, ministrul moldovean a avut o întrevedere cu dl Vladimir Rahmanin, director general adjunct FAO, reprezentant regional pentru Europa și Asia Centrală. Interlocutorii au discutat subiecte ce țin de consolidarea relației cu această organizație, inclusiv prin semnarea unui nou Program de cooperare între Republica Moldova și FAO, preconizată pentru data de 8 decembrie curent, la Chișinău.

Anunţuri

 • Concesionarea lucrărilor de explorare geologică a hidrocarburilor pe teritoriul Republicii Moldova, cu ulterioara lor exploatare

  1. Ambasada informează despre faptul că Ministerul Mediului al Republicii Moldova anunţă intenţia de a stabili un raport de concesiune a lucrărilor de explorare geologică a hidrocarburilor pe teritoriul Republicii Moldova. • Concursuri de privatizare a proprietății de stat a Republicii Moldova

  Ambasada informează că Agenţia Proprietăţii Publice a Republicii Moldova (APP) anunţă desfăşurarea în luna septembrie 2016 a următoarelor concursuri de privatizare a bunurilor proprietate publică de stat: • Stimaţi vizitatori,

  În contextul sfintelor sărbătoriri de Paşti, vă informăm că Ambasada Republicii Moldova în Ungaria va fi închisă pe data de 2 şi 9 mai 2016.

  Profitând de acest prilej, Ambasada Republicii Moldova în Ungaria vă ureaza un Paşte Fericit!!! • Stimați vizitatori,

  în contextul sărbătoririlor de iarnă, vă informăm că Ambasada Republicii Moldova în Ungaria va fi închisă în următoarea perioadă:

  - 25 - 27 decembrie 2015;
  - 1-3 ianuarie 2016;
  - 7-10 ianuarie 2015.

  Profitând de acest prilej, Ambasada Republicii Moldova în Ungaria vă ureaza un Crăciun Fericit și un an nou plin de realizari.

  La Mulți Ani!!! • Stimati vizitatori,

  în contextul sărbătoririi în data de 27 august 2015 a zilei naţionale a Republicii Moldova, Ziua Independenţei, precum şi în data de 31 august 2015 a Sărbătorii Limba Noastră, vă informăm că Ambasada Republicii Moldova în Ungaria va fi închisă în perioada 27-31 august 2015.

  Profitând de acest prilej, Ambasada Republicii Moldova în Ungaria transmite sincere felicitări tuturor cetăţenilor Republicii Moldova.