ceramicstemă naţională a MoldoveisunflowerCentrul de Apel Republica Moldova Pagina Oficială Ministerul Afacerilor Externe şi Integarării Europene Turism în Moldova Investiţii în Moldova E-services Registru Chamber Airmoldova

Contacte:

Ungaria, H-1024,
Budapesta, strada Ady Endre 16

Tel.: + 36-1-336-3450
Fax: + 36-1-209-1195

E-mail: budapesta@mfa.md

Linia telefonică de urgență: +36302838060 (Exclusiv pentru cetăţenii Republicii Moldova care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu caracter de urgenţă (accidente cu victime, decese, calamităţi şi alte situaţii de pericol sau cu caracter extraordinar. La acest număr de telefon NU se furnizează informații consulare).

Activitatea curentă a ambasadei

Ambasadorul Oleg Țulea a prezentat scrisorile de acreditare Excelenței Sale, dnei Kolinda Grabar-Kitarović, Președintele Republicii Croația

Ambasadorul Oleg Țulea a prezentat scrisorile de acreditare Excelenței Sale, dnei Kolinda Grabar-Kitarović, Președintele Republicii Croația

În ziua de 5 decembrie 2016, Ambasadorul Oleg Țulea a prezentat Președintelui Kolinda Grabar-Kitarović scrisorile de acreditare în calitate de Ambasador Extraordinar și Plenipotențiar al Republicii Moldova în Republica Croația, cu reședința la Budapesta.

După ceremonia oficială interlocutorii au abordat subiecte ce țin de stadiul actual și oportunitățile de dezvoltare a relațiilor moldo-croate, extinderea și aprofundarea dialogului politic prin prizma organizării pe parcursul anului viitor a vizitelor bilaterale la nivel înalt atât în Republica Croația cât și în Republica Moldova, a desfășurării consultărilor politice interministeriale, a organizării celei de-a II-a reuniune a Comisiei interguvernamentale moldo-croate pentru integrare europeană, precum și impulsionarea relațiilor pe dimensiunea interparlamentară, Ambasadorul subliniind că în anul 2017 va marca 25 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice între Republica Moldova și Republica Croația. De asemenea, părțile au efectuat un schimb de opinii referitor la chestiunile actuale de pe agenda bilaterală, privind dimensiunea cooperării Republicii Moldova cu Uniunea Europeană, inclusiv referitor la preluarea bunelor practici croate în domeniul integrării europene. Un subiect aparte al discuțiilor a ținut de amplificarea raporturilor bilaterale comercial-economice, inclusiv privind oportunitățile de atragere a investițiilor reciproce în cele două țări.

În cadrul vizitei, Ambasadorul a susținut de asemenea întrevederi cu dl Božo Petrov, Președintele Parlamentului Republicii Croația, cu dl Gordan Bakota, Asistentul Ministrului Afacerilor Externe și Europene al Republicii Croația, cu dl Mladen Andrlić, Directorul Academiei Diplomatice pe lângă Ministerul Afacerilor Externe și Europene al Republicii Croația, cu dl Damir Novinić, Directorul Agenției Croate pentru Investiții și Competitivitate, precum și cu o serie de șefi de departamente din cadrul Ministerului Afacerilor Externe și Europene al Republicii Croația. În marja întrevederilor, au fost abordate tematici ce țin de oportunitățile de intensificare și diversificare a relațiilor moldo-slovene, atât la nivel politic, cât și la nivel interinstituțional, comercial-economic, inclusiv la capitolul privind oportunitățile de formare profesională a personalului diplomatic oferite de către Academia Diplomatică Croată. Totodată, interlocutorii au trecut în revistă stadiul actual al proiectelor de acordurilor bilaterale convenind să depună eforturile necesare în vederea semnării acestora în timpi restrânși.

* sursa pozei: “Office of the President of the Republic of Croatia, Tomislav Bušljeta”

Anunţuri

 • Concesionarea lucrărilor de explorare geologică a hidrocarburilor pe teritoriul Republicii Moldova, cu ulterioara lor exploatare

  1. Ambasada informează despre faptul că Ministerul Mediului al Republicii Moldova anunţă intenţia de a stabili un raport de concesiune a lucrărilor de explorare geologică a hidrocarburilor pe teritoriul Republicii Moldova. • Concursuri de privatizare a proprietății de stat a Republicii Moldova

  Ambasada informează că Agenţia Proprietăţii Publice a Republicii Moldova (APP) anunţă desfăşurarea în luna septembrie 2016 a următoarelor concursuri de privatizare a bunurilor proprietate publică de stat: • Stimaţi vizitatori,

  În contextul sfintelor sărbătoriri de Paşti, vă informăm că Ambasada Republicii Moldova în Ungaria va fi închisă pe data de 2 şi 9 mai 2016.

  Profitând de acest prilej, Ambasada Republicii Moldova în Ungaria vă ureaza un Paşte Fericit!!! • Stimați vizitatori,

  în contextul sărbătoririlor de iarnă, vă informăm că Ambasada Republicii Moldova în Ungaria va fi închisă în următoarea perioadă:

  - 25 - 27 decembrie 2015;
  - 1-3 ianuarie 2016;
  - 7-10 ianuarie 2015.

  Profitând de acest prilej, Ambasada Republicii Moldova în Ungaria vă ureaza un Crăciun Fericit și un an nou plin de realizari.

  La Mulți Ani!!! • Stimati vizitatori,

  în contextul sărbătoririi în data de 27 august 2015 a zilei naţionale a Republicii Moldova, Ziua Independenţei, precum şi în data de 31 august 2015 a Sărbătorii Limba Noastră, vă informăm că Ambasada Republicii Moldova în Ungaria va fi închisă în perioada 27-31 august 2015.

  Profitând de acest prilej, Ambasada Republicii Moldova în Ungaria transmite sincere felicitări tuturor cetăţenilor Republicii Moldova.