ceramicstemă naţională a MoldoveisunflowerCentrul de Apel Republica Moldova Pagina Oficială Ministerul Afacerilor Externe şi Integarării Europene Turism în Moldova Investiţii în Moldova E-services Registru Chamber Airmoldova

Contacte:

Ungaria, H-1024,
Budapesta, strada Ady Endre 16

Tel.: + 36-1-336-3450
Fax: + 36-1-209-1195

E-mail: budapesta@mfa.md

Linia telefonică de urgență: +36302838060 (Exclusiv pentru cetăţenii Republicii Moldova care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu caracter de urgenţă (accidente cu victime, decese, calamităţi şi alte situaţii de pericol sau cu caracter extraordinar. La acest număr de telefon NU se furnizează informații consulare).

Activitatea curentă a ambasadei

Întrevederea Ambasadorului Republicii Moldova Oleg ŢULEA cu Președintele Asociației Agențiilor de Turism din Ungaria Erdei BÁLINT

Întrevederea Ambasadorului Republicii Moldova Oleg ŢULEA cu Președintele Asociației Agențiilor de Turism din Ungaria Erdei BÁLINT

În data de 22 martie curent, Ambasadorul Republicii Moldova în Ungaria Oleg ŢULEA a avut o întrevedere cu Erdei BÁLINT, Președintele Asociației Agențiilor de Turism din Ungaria (MUISZ).

În cadrul discuțiilor, interlocutorii au abordat tematici ce țin de modalitățile de impulsionare a fluxului de turiști din Ungaria în Republica Moldova, precum și din Republica Moldova în Ungaria, în vederea promovării a celor două țări, ca destinație turistică pentru cetățenii din ambele state. De asemenea, interlocutorii au discutat despre impulsionarea cooperării între Asociaţia Națională pentru Turism Receptor din Moldova (ANTRIM) și Asociația Agențiilor de Turism din Ungaria.

În același context, Președintele MUISZ și-a exprimat disponibilitatea de a facilita organizarea unei prezentări a Republicii Moldova ca destinație turistică pentru turiștii maghiari în cadrul tradiționalei cine, organizate cu o cadență lunară de către MUISZ pentru membrii asociației. Totodată, Președintele BÁLINT a adus la cunoștință noua sa inițiativă lansată în anul 2016, de a organiza peste hotarele Ungariei a Adunării Naționale a MUISZ, o dată la 2 ani, exprimându-și în acest sens interesul de a examina oportunitatea organizării acestui eveniment şi în Republica Moldova.

În acest sens, Ambasadorul Ţulea a lansat invitația Președintelui MUISZ BÁLINT, de a participa la cea de-a treia ediție a Festivalului European de Turism și Strategie, organizat de către Asociaţia Națională pentru Turism Receptor din Moldova, în colaborare cu Ministerul Culturii al Republicii Moldova și primăria or. Rueil-Malmaison (Republica Franceză), eveniment care va avea loc în perioada 31 mai -3 iunie 2017, la Chișinău. În context, interlocutorul ungar și-a exprimat disponibilitatea de a mediatiza acest eveniment în cadrul MUISZ, precum și de impulsiona cooperarea între asociațiile de profil din cele două țări.

Anunţuri

 • Concesionarea lucrărilor de explorare geologică a hidrocarburilor pe teritoriul Republicii Moldova, cu ulterioara lor exploatare

  1. Ambasada informează despre faptul că Ministerul Mediului al Republicii Moldova anunţă intenţia de a stabili un raport de concesiune a lucrărilor de explorare geologică a hidrocarburilor pe teritoriul Republicii Moldova. • Concursuri de privatizare a proprietății de stat a Republicii Moldova

  Ambasada informează că Agenţia Proprietăţii Publice a Republicii Moldova (APP) anunţă desfăşurarea în luna septembrie 2016 a următoarelor concursuri de privatizare a bunurilor proprietate publică de stat: • Stimaţi vizitatori,

  În contextul sfintelor sărbătoriri de Paşti, vă informăm că Ambasada Republicii Moldova în Ungaria va fi închisă pe data de 2 şi 9 mai 2016.

  Profitând de acest prilej, Ambasada Republicii Moldova în Ungaria vă ureaza un Paşte Fericit!!! • Stimați vizitatori,

  în contextul sărbătoririlor de iarnă, vă informăm că Ambasada Republicii Moldova în Ungaria va fi închisă în următoarea perioadă:

  - 25 - 27 decembrie 2015;
  - 1-3 ianuarie 2016;
  - 7-10 ianuarie 2015.

  Profitând de acest prilej, Ambasada Republicii Moldova în Ungaria vă ureaza un Crăciun Fericit și un an nou plin de realizari.

  La Mulți Ani!!! • Stimati vizitatori,

  în contextul sărbătoririi în data de 27 august 2015 a zilei naţionale a Republicii Moldova, Ziua Independenţei, precum şi în data de 31 august 2015 a Sărbătorii Limba Noastră, vă informăm că Ambasada Republicii Moldova în Ungaria va fi închisă în perioada 27-31 august 2015.

  Profitând de acest prilej, Ambasada Republicii Moldova în Ungaria transmite sincere felicitări tuturor cetăţenilor Republicii Moldova.