ceramicstemă naţională a MoldoveisunflowerCentrul de Apel Republica Moldova Pagina Oficială Ministerul Afacerilor Externe şi Integarării Europene Turism în Moldova Investiţii în Moldova E-services Registru Chamber Airmoldova

Contacte:

Ungaria, H-1024,
Budapesta, strada Ady Endre 16

Tel.: + 36-1-336-3450
Fax: + 36-1-209-1195

E-mail: budapesta@mfa.md

Linia telefonică de urgență: +36302838060 (Exclusiv pentru cetăţenii Republicii Moldova care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu caracter de urgenţă (accidente cu victime, decese, calamităţi şi alte situaţii de pericol sau cu caracter extraordinar. La acest număr de telefon NU se furnizează informații consulare).

Activitatea curentă a ambasadei

Ambasada Republicii Moldova în Ungaria a efectuat o prezentare a oportunităților investiționale din Republica Moldova pentru membrii asociației oamenilor de afaceri din Ungaria - CIS Business Club, specializați în comerțul cu țările din spațiu CSI

Ambasada Republicii Moldova în Ungaria a efectuat o prezentare a oportunităților investiționale din Republica Moldova pentru membrii asociației oamenilor de afaceri din Ungaria - CIS Business Club, specializați în comerțul cu țările din spațiu CSI

În data de 20 aprilie curent, Ambasadorul Republicii Moldova în Ungaria Oleg ȚULEA precum și Secretarul II al Ambasadei Dorin BOLBLOCEANU, au efecutat o prezentare privind oportunitățile investiționale din Republica Moldova în cadrul asociației oamenilor de afaceri din Ungaria - CIS Business Club.

În discursul său introductiv, Ambasadorul ȚULEA a efectuat o amplă prezentare despre evoluția situației social-economice și politice din Republica Moldova, reiterând cu acest prilej angajamentul ferm al Guvernului Republicii Moldova de a continua procesul de reforme inițiat în vederea implementării Acordului de Asociere Republica Moldova-Uniunea Europeană, subliniind totodată eforturile autorităților de la Chișinău de a îmbunătăți climatul investițional, în vederea facilitării pătrunderii investițiilor străine în Republica Moldova.

În candrul prezentării tematice, oamenii de afaceri maghiari au avut posibilitatea să facă cunoștință cu climatul investițional și de afaceri din Republica Moldova, obiectele ce urmează a fi supuse procesului de privatizare și facilitățile oferite investitorilor străini ce doresc să inițieze afaceri în Republica Moldova precum parcurile industriale și zonele economice libere, având totodată oportunitatea să interacționeze cu un grup de oameni de afaceri din Republica Moldova prezenți la acest eveniment.

Agenda evenimentului a inclus și o prezentare despre modalitățile de accesare a creditului în valoare de 61,5 mln Euro oferit de către banca EXIMBANK, destinat impulsionării cooperării economice între Republica Moldova și Ungaria, realizată de către dna Margit LABANCZ, Director responsabil de finanțarea exporturilor, asigurări și relații internaționale din cadrul băncii maghiare EXIMBANK.

La finalul evenimentului, publicul prezent a fost delectat cu o degustare a vinurilor moldovenești a companiei Cricova.

Anunţuri

 • Concesionarea lucrărilor de explorare geologică a hidrocarburilor pe teritoriul Republicii Moldova, cu ulterioara lor exploatare

  1. Ambasada informează despre faptul că Ministerul Mediului al Republicii Moldova anunţă intenţia de a stabili un raport de concesiune a lucrărilor de explorare geologică a hidrocarburilor pe teritoriul Republicii Moldova. • Concursuri de privatizare a proprietății de stat a Republicii Moldova

  Ambasada informează că Agenţia Proprietăţii Publice a Republicii Moldova (APP) anunţă desfăşurarea în luna septembrie 2016 a următoarelor concursuri de privatizare a bunurilor proprietate publică de stat: • Stimaţi vizitatori,

  În contextul sfintelor sărbătoriri de Paşti, vă informăm că Ambasada Republicii Moldova în Ungaria va fi închisă pe data de 2 şi 9 mai 2016.

  Profitând de acest prilej, Ambasada Republicii Moldova în Ungaria vă ureaza un Paşte Fericit!!! • Stimați vizitatori,

  în contextul sărbătoririlor de iarnă, vă informăm că Ambasada Republicii Moldova în Ungaria va fi închisă în următoarea perioadă:

  - 25 - 27 decembrie 2015;
  - 1-3 ianuarie 2016;
  - 7-10 ianuarie 2015.

  Profitând de acest prilej, Ambasada Republicii Moldova în Ungaria vă ureaza un Crăciun Fericit și un an nou plin de realizari.

  La Mulți Ani!!! • Stimati vizitatori,

  în contextul sărbătoririi în data de 27 august 2015 a zilei naţionale a Republicii Moldova, Ziua Independenţei, precum şi în data de 31 august 2015 a Sărbătorii Limba Noastră, vă informăm că Ambasada Republicii Moldova în Ungaria va fi închisă în perioada 27-31 august 2015.

  Profitând de acest prilej, Ambasada Republicii Moldova în Ungaria transmite sincere felicitări tuturor cetăţenilor Republicii Moldova.