ceramicstemă naţională a Moldoveisunflower

Linia telefonică de urgență:
+36302838060
(Exclusiv pentru cetăţenii Republicii Moldova care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu caracter de urgenţă (accidente cu victime, decese, calamităţi şi alte situaţii de pericol sau cu caracter extraordinar.
La acest număr de telefon NU se furnizează informații consulare).


Privatization

Centrul de Apel Republica Moldova Pagina Oficială Ministerul Afacerilor Externe şi Integarării Europene Turism în Moldova Investiţii în Moldova E-services Registru Chamber Airmoldova

Contacte:

Ungaria, H-1024,
Budapesta, strada Ady Endre 16

Tel.: + 36-1-336-3450
Fax: + 36-1-209-1195

E-mail: budapesta@mfa.md

Activitatea curentă a ambasadei

Vernisarea expoziției artiștilor plastici "Moldovan Masters"

Vernisarea expoziției artiștilor plastici "Moldovan Masters"

În data de 2 mai curent, în incinta Ambasadei Republicii Moldova în Ungaria a avut loc vernisajul expoziției "Moldovan Masters", eveniment care a marcat finalizarea simpozionului artistic "Moldovan Masters", dedicat artistului plastic moldovean Eleonora Romanescu. Evenimentul artistic a fost organizat de către galeria "Europe's Art" și Centrul Cultural "Artelit" din Republica Moldova, în parteneriat cu Ministerul Culturii al Republicii Moldova, Academia de Știință a Republicii Moldova, Compania Teleradio Moldova și Ambasada Republicii Moldova în Ungaria.

Expoziția a fost inaugurată de Oleg Țulea, ambasadorul Republicii Moldova în Ungaria și Violeta Ivanov, președintele Comisiei pentru administrație publică, dezvoltare regională, mediu și schimbări climatice din cadrul Parlamentului Republicii Moldova, aflată în vizită de lucru în Ungaria, care în discursul lor au salutat organizarea acestui eveniment artistic de către galeria "Europe's Art" și Centrul Cultural "Artelit" din Republica Moldova, subliniind că prin promovarea evenimentelor artistice, relațiile bilaterale moldo-ungare continuă să se consolideze, arta din Republica Moldova devenind tot mai cunoscută publicului ungar.

Expoziția a întrunit lucrările a 10 artiști plastici moldoveni, precum Valeria Barabas, Eleonora Brigalda, Elvira Cemortan-Voloșin, Iurie Matei, Radu Negru, Gheorghe Oprea, Ștefan Popa, Eleonora Romanescu, Aurel Slanciu.

De asemenea, în cadrul expoziției au fost expuse 3 sculpturi ale artistului moldovean Grigore Sultan.

Lucrările plastice realizate în cadrul acestui simpozion artistic urmează a fi expuse în cadrul Filarmonicii Naționale "Serghei Luncheivici" din Chișinău, Galeriei Artelit din Chișinău și în cadrul Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova.

Simpozionul artistic "Moldovan Masters" a avut loc în perioada 24 aprilie 2017- 2 mai 2017, în localitățile Kesztely, Heviz și Budapesta din Ungaria, și în orașul Viena, Republica Austria, întrunind 10 artiști plastici din Republica Moldova, precum și artiști plastici din alte țări europene.

Anunţuri

 • Concesionarea lucrărilor de explorare geologică a hidrocarburilor pe teritoriul Republicii Moldova, cu ulterioara lor exploatare

  1. Ambasada informează despre faptul că Ministerul Mediului al Republicii Moldova anunţă intenţia de a stabili un raport de concesiune a lucrărilor de explorare geologică a hidrocarburilor pe teritoriul Republicii Moldova. • Concursuri de privatizare a proprietății de stat a Republicii Moldova

  Ambasada informează că Agenţia Proprietăţii Publice a Republicii Moldova (APP) anunţă desfăşurarea în luna septembrie 2016 a următoarelor concursuri de privatizare a bunurilor proprietate publică de stat: • Stimaţi vizitatori,

  În contextul sfintelor sărbătoriri de Paşti, vă informăm că Ambasada Republicii Moldova în Ungaria va fi închisă pe data de 2 şi 9 mai 2016.

  Profitând de acest prilej, Ambasada Republicii Moldova în Ungaria vă ureaza un Paşte Fericit!!! • Stimați vizitatori,

  în contextul sărbătoririlor de iarnă, vă informăm că Ambasada Republicii Moldova în Ungaria va fi închisă în următoarea perioadă:

  - 25 - 27 decembrie 2015;
  - 1-3 ianuarie 2016;
  - 7-10 ianuarie 2015.

  Profitând de acest prilej, Ambasada Republicii Moldova în Ungaria vă ureaza un Crăciun Fericit și un an nou plin de realizari.

  La Mulți Ani!!! • Stimati vizitatori,

  în contextul sărbătoririi în data de 27 august 2015 a zilei naţionale a Republicii Moldova, Ziua Independenţei, precum şi în data de 31 august 2015 a Sărbătorii Limba Noastră, vă informăm că Ambasada Republicii Moldova în Ungaria va fi închisă în perioada 27-31 august 2015.

  Profitând de acest prilej, Ambasada Republicii Moldova în Ungaria transmite sincere felicitări tuturor cetăţenilor Republicii Moldova.