ceramicstemă naţională a Moldoveisunflower

Linia telefonică de urgență:
+36302838060
(Exclusiv pentru cetăţenii Republicii Moldova care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu caracter de urgenţă (accidente cu victime, decese, calamităţi şi alte situaţii de pericol sau cu caracter extraordinar.
La acest număr de telefon NU se furnizează informații consulare).


Privatization

Centrul de Apel Republica Moldova Pagina Oficială Ministerul Afacerilor Externe şi Integarării Europene Turism în Moldova Investiţii în Moldova E-services Registru Chamber Airmoldova

Contacte:

Ungaria, H-1024,
Budapesta, strada Ady Endre 16

Tel.: + 36-1-336-3450
Fax: + 36-1-209-1195

E-mail: budapesta@mfa.md

Activitatea curentă a ambasadei

Vizita ambasadorului Republicii Moldova, Oleg Țulea, în Republica Slovenia

Vizita ambasadorului Republicii Moldova, Oleg Țulea, în Republica Slovenia

În ziua de 15 mai curent, ambasadorul Republicii Moldova, Oleg Țulea, s-a aflat în vizită de lucru în Republica Slovenia, în cadrul consultărilor politice moldo-slovene la nivel de viceminiștri ai afacerilor externe.

În marja evenimentului ambasadorul a avut o întrevedere la Ministerul Agriculturii, unde s-a întreținut cu șefa Biroului Coordonare UE și Afaceri Internaționale, Snežana Popovič, și șefa Serviciului Susținere a Industriei Alimentare și Promovare a Agriculturii și Produselor Agricole, Jana Kokolj Prošek.

Discuțiile s-au axat pe subiecte ce țin de cooperarea bilaterală în domenii prioritare ale ramurii, în particular alinierea legislației naționale la acquis-ul comunitar, siguranța alimentelor, organizarea vizitelor reciproce ale expertilor din cele două țări, precum și preluarea bunelor practici, în special în construcția și managementul serelor industriale. În cadrul examinării stadiului actual de colaborare, diplomatul moldovean a propus prelungirea Acordului de cooperare între Agenția națională de intervenție și plăți în agricultură a Republicii Moldova și Agenția pentru Piețele Agricole și Dezvoltare Rurală a Republicii Slovenia.

Un accent aparte a fost plasat pe colaborarea în sectorul zootehnic, un interes deosebit fiind suscitat de experiența slovenă de creștere a bovinelor, porcinelor și albinelor, precum și producerea mierei. În același context, ambasadorul moldovean a salutat inițiativa Sloveniei de a propune instituirea Zilei mondiale a albinelor.

În perspectiva organizarii ședintei ordinare a Comisiei mixte de cooperare economică în a a 2-a jumatate a anului 2017, părțile au convenit să examineze oportunitatea organizării, în perioada evenimentului, a unui for al oamenilor de faceri din sectorul agricol și agro-industrial.

Ambasadorul moldovean a mulțumit gazdelor pentru interesul de a sprijini dezvoltarea sectorului agricol și al industriei alimentare al Republicii Moldova, inclusiv prin lansarea unor stagii de formare pentru funcționari din domeniul integrarii europene ai Ministerului Agriculturii și Industriei Alimentare.

Anunţuri

 • Concesionarea lucrărilor de explorare geologică a hidrocarburilor pe teritoriul Republicii Moldova, cu ulterioara lor exploatare

  1. Ambasada informează despre faptul că Ministerul Mediului al Republicii Moldova anunţă intenţia de a stabili un raport de concesiune a lucrărilor de explorare geologică a hidrocarburilor pe teritoriul Republicii Moldova. • Concursuri de privatizare a proprietății de stat a Republicii Moldova

  Ambasada informează că Agenţia Proprietăţii Publice a Republicii Moldova (APP) anunţă desfăşurarea în luna septembrie 2016 a următoarelor concursuri de privatizare a bunurilor proprietate publică de stat: • Stimaţi vizitatori,

  În contextul sfintelor sărbătoriri de Paşti, vă informăm că Ambasada Republicii Moldova în Ungaria va fi închisă pe data de 2 şi 9 mai 2016.

  Profitând de acest prilej, Ambasada Republicii Moldova în Ungaria vă ureaza un Paşte Fericit!!! • Stimați vizitatori,

  în contextul sărbătoririlor de iarnă, vă informăm că Ambasada Republicii Moldova în Ungaria va fi închisă în următoarea perioadă:

  - 25 - 27 decembrie 2015;
  - 1-3 ianuarie 2016;
  - 7-10 ianuarie 2015.

  Profitând de acest prilej, Ambasada Republicii Moldova în Ungaria vă ureaza un Crăciun Fericit și un an nou plin de realizari.

  La Mulți Ani!!! • Stimati vizitatori,

  în contextul sărbătoririi în data de 27 august 2015 a zilei naţionale a Republicii Moldova, Ziua Independenţei, precum şi în data de 31 august 2015 a Sărbătorii Limba Noastră, vă informăm că Ambasada Republicii Moldova în Ungaria va fi închisă în perioada 27-31 august 2015.

  Profitând de acest prilej, Ambasada Republicii Moldova în Ungaria transmite sincere felicitări tuturor cetăţenilor Republicii Moldova.