ceramicstemă naţională a MoldoveisunflowerCentrul de Apel Republica Moldova Pagina Oficială Ministerul Afacerilor Externe şi Integarării Europene Turism în Moldova Investiţii în Moldova E-services Registru Chamber Airmoldova

Contacte:

Ungaria, H-1024,
Budapesta, strada Ady Endre 16

Tel.: + 36-1-336-3450
Fax: + 36-1-209-1195

E-mail: budapesta@mfa.md

Linia telefonică de urgență: +36302838060 (Exclusiv pentru cetăţenii Republicii Moldova care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu caracter de urgenţă (accidente cu victime, decese, calamităţi şi alte situaţii de pericol sau cu caracter extraordinar. La acest număr de telefon NU se furnizează informații consulare).

Activitatea curentă a ambasadei

Vizita de lucru în orașul Székesfehérvár, județul Fejér, a Ambasadorului Republicii Moldova în Ungaria, Oleg Țulea

Vizita de lucru în orașul Székesfehérvár, județul Fejér, a Ambasadorului Republicii Moldova în Ungaria, Oleg Țulea

În ziua de 1 iunie curent, Ambasadorul Republicii Moldova în Ungaria, Oleg Țulea, a efectuat o vizită de lucru în orașul Székesfehérvár, centrul administrativ al județului maghiar Fejér.

În cadrul vizitei, șeful misiunii diplomatice de la Budapesta a avut întrevederi cu Vicepreședintele Consiliului județean Fejér, Csaba Tanka, și Primarul municipiului Székesfehérvár, András Cser-Palkovics. Discuțiile cu reprezentanții autorităților maghiare s-au axat pe identificarea modalităților de consolidare a cooperării între administrațiile publice locale din Ungaria și Republica Moldova. În acest sens, Oleg Țulea a venit cu inițiativa de a lansa discuțiile privind înfrățirea orașelor Rezina și Székesfehérvár și a convenit organizarea un eveniment de promovare a oportunităților economice și investiționale în Republica Moldova, cu participarea oamenilor de afaceri interesați din acest județ. Interlocutorii maghiari și-au exprimat deschiderea față de această propunere, fiind încrezători că un asemenea eveniment va contribui la impulsionarea cooperării economice bilaterale.

De asemenea, în parteneriat cu Primăria mun. Székesfehérvár, a fost convenită organizarea unui program cultural dedicat aniversării a 25 ani de la stabilirea relațiilor diplomatice între Republica Moldova și Ungaria, cu participarea compozitorului moldovean Eugen Doga și a Orchestrei simfonice din localitate.

Programul a inclus și o vizită la Parcul industrial Alba, unde sunt amplasate o serie de întreprinderi industriale notorii din județ.

Anunţuri

 • Concesionarea lucrărilor de explorare geologică a hidrocarburilor pe teritoriul Republicii Moldova, cu ulterioara lor exploatare

  1. Ambasada informează despre faptul că Ministerul Mediului al Republicii Moldova anunţă intenţia de a stabili un raport de concesiune a lucrărilor de explorare geologică a hidrocarburilor pe teritoriul Republicii Moldova. • Concursuri de privatizare a proprietății de stat a Republicii Moldova

  Ambasada informează că Agenţia Proprietăţii Publice a Republicii Moldova (APP) anunţă desfăşurarea în luna septembrie 2016 a următoarelor concursuri de privatizare a bunurilor proprietate publică de stat: • Stimaţi vizitatori,

  În contextul sfintelor sărbătoriri de Paşti, vă informăm că Ambasada Republicii Moldova în Ungaria va fi închisă pe data de 2 şi 9 mai 2016.

  Profitând de acest prilej, Ambasada Republicii Moldova în Ungaria vă ureaza un Paşte Fericit!!! • Stimați vizitatori,

  în contextul sărbătoririlor de iarnă, vă informăm că Ambasada Republicii Moldova în Ungaria va fi închisă în următoarea perioadă:

  - 25 - 27 decembrie 2015;
  - 1-3 ianuarie 2016;
  - 7-10 ianuarie 2015.

  Profitând de acest prilej, Ambasada Republicii Moldova în Ungaria vă ureaza un Crăciun Fericit și un an nou plin de realizari.

  La Mulți Ani!!! • Stimati vizitatori,

  în contextul sărbătoririi în data de 27 august 2015 a zilei naţionale a Republicii Moldova, Ziua Independenţei, precum şi în data de 31 august 2015 a Sărbătorii Limba Noastră, vă informăm că Ambasada Republicii Moldova în Ungaria va fi închisă în perioada 27-31 august 2015.

  Profitând de acest prilej, Ambasada Republicii Moldova în Ungaria transmite sincere felicitări tuturor cetăţenilor Republicii Moldova.