ceramicstemă naţională a Moldoveisunflower

Linia telefonică de urgență:
+36302838060
(Exclusiv pentru cetăţenii Republicii Moldova care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu caracter de urgenţă (accidente cu victime, decese, calamităţi şi alte situaţii de pericol sau cu caracter extraordinar.
La acest număr de telefon NU se furnizează informații consulare).

Privatization

Centrul de Apel Republica Moldova Pagina Oficială Ministerul Afacerilor Externe şi Integarării Europene Turism în Moldova Investiţii în Moldova E-services Registru Chamber Airmoldova

Contacte:

Ungaria, H-1024,
Budapesta, strada Ady Endre 16

Tel.: + 36-1-336-3450
Fax: + 36-1-209-1195

E-mail: budapesta@mfa.md

Activitatea curentă a ambasadei

Vizita de lucru în Republica Slovenia a Ambasadorului Oleg Țulea

Vizita de lucru în Republica Slovenia a Ambasadorului Oleg Țulea

Ambasadorul Republicii Moldova în Republica Slovenia cu resedința la Budapesta, Oleg Țulea, în ziua de 10 noiembrie, a efectuat o vizită de lucru la Ljubljana, în marja căreia a avut întrevederi cu Andrej Logar, secretar de stat al Ministerului Afacerilor Externe, Andreja Purkart Martinez, șefa Departamentului Europa de Est și Bernard Šrajner, ministru plenipotențiar în cadrul aceluiași minister.

Discuţiile s-au axat pe evaluarea relației curente și a perspectivelor cooperării bilaterale, îndeosebi economice, colaborarea și sustinerea reciprocă a candidaturilor celor două state la nivel international și regional, precum și subiecte sensibile de ordin consular. Diplomatul moldovean a comunicat interlocutorilor prioritățile Guvernului de modernizare a tării și promovare a reformelor, în corespundere cu prevederile agendei de implementare a Acordului de Asociere Republica Moldova – UE. O atenție sporită a fost acordată Summit-ului Parteneriatului Estic (Bruxelles, 24 noiembrie), în particular viziunii Republicii Moldova asupra perspectivelor parteneriatului.

În aceiași zi, Ambasada, în comun cu Camera de Comerț și Industrie a Sloveniei (CCIS), a organizat seminarul Doing Business in Moldova. La eveniment au participat Marin Ciobanu, director general al Zonei Economice Libere Balti (ZELB), Irina Tolstousov, manager pentru dezvoltarea afacerilor din cadrul MIEPO, Ante Milevoj, șeful Departamentului relații internaționale al CCIS, reprezentanți ai mediului de afaceri din Slovenia. Participanților le-au fost oferite detalii privind climatul de business și oportunitățile investitionale din țara noastră. La sfârșitul evenimentului a avut loc o degustare de vinuri ale producătorilor moldoveni Asconi și Rădăcini.

Anunţuri

 • Concesionarea lucrărilor de explorare geologică a hidrocarburilor pe teritoriul Republicii Moldova, cu ulterioara lor exploatare

  1. Ambasada informează despre faptul că Ministerul Mediului al Republicii Moldova anunţă intenţia de a stabili un raport de concesiune a lucrărilor de explorare geologică a hidrocarburilor pe teritoriul Republicii Moldova. • Concursuri de privatizare a proprietății de stat a Republicii Moldova

  Ambasada informează că Agenţia Proprietăţii Publice a Republicii Moldova (APP) anunţă desfăşurarea în luna septembrie 2016 a următoarelor concursuri de privatizare a bunurilor proprietate publică de stat: • Stimaţi vizitatori,

  În contextul sfintelor sărbătoriri de Paşti, vă informăm că Ambasada Republicii Moldova în Ungaria va fi închisă pe data de 2 şi 9 mai 2016.

  Profitând de acest prilej, Ambasada Republicii Moldova în Ungaria vă ureaza un Paşte Fericit!!! • Stimați vizitatori,

  în contextul sărbătoririlor de iarnă, vă informăm că Ambasada Republicii Moldova în Ungaria va fi închisă în următoarea perioadă:

  - 25 - 27 decembrie 2015;
  - 1-3 ianuarie 2016;
  - 7-10 ianuarie 2015.

  Profitând de acest prilej, Ambasada Republicii Moldova în Ungaria vă ureaza un Crăciun Fericit și un an nou plin de realizari.

  La Mulți Ani!!! • Stimati vizitatori,

  în contextul sărbătoririi în data de 27 august 2015 a zilei naţionale a Republicii Moldova, Ziua Independenţei, precum şi în data de 31 august 2015 a Sărbătorii Limba Noastră, vă informăm că Ambasada Republicii Moldova în Ungaria va fi închisă în perioada 27-31 august 2015.

  Profitând de acest prilej, Ambasada Republicii Moldova în Ungaria transmite sincere felicitări tuturor cetăţenilor Republicii Moldova.