ceramicstemă naţională a Moldoveisunflower

Linia telefonică de urgență:
+36302838060
(Exclusiv pentru cetăţenii Republicii Moldova care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu caracter de urgenţă (accidente cu victime, decese, calamităţi şi alte situaţii de pericol sau cu caracter extraordinar.
La acest număr de telefon NU se furnizează informații consulare).

Privatization

Centrul de Apel Republica Moldova Pagina Oficială Ministerul Afacerilor Externe şi Integarării Europene Turism în Moldova Investiţii în Moldova E-services Registru Chamber Airmoldova

Contacte:

Ungaria, H-1024,
Budapesta, strada Ady Endre 16

Tel.: + 36-1-336-3450
Fax: + 36-1-209-1195

E-mail: budapesta@mfa.md

Activitatea curentă a ambasadei

Aspecte ale cooperării Republicii Moldova cu Ungaria în domeniul agriculturii discutate de Ambasadorul Oleg ȚULEA cu István Nagy, Ministrul Agriculturii

Aspecte ale cooperării Republicii Moldova cu Ungaria în domeniul agriculturii discutate de Ambasadorul Oleg ȚULEA cu István Nagy, Ministrul Agriculturii

8 ianuarie 2019, Budapesta – perspectivele cooperării în domeniul agriculturii au fost abordate de ambasadorul Republicii Moldova în Ungaria, Oleg Țulea, cu Ministrul Agriculturii al Ungariei, István Nagy.

În cadrul întrevederii, ambasadorul Oleg Țulea a exprimat gratitudine pentru asistența financiară oferită de către Guvernul Ungariei în implementarea proiectului de creștere a rezistenței la secetă și adoptare a celor mai bune practici de irigare de către micii fermieri din Republica Moldova, și a exprimat interesul părții moldovenești de a continua cooperarea în acest domeniu.

A fost evocată buna cooperare stabilită anterior între ministerele agriculturii, fiind apreciată existența unui cadru juridic adecvat care oferă posibilitatea de extindere a relațiilor într-un domeniu de colaborare tradițional pentru cele două state.

Ungaria este dispusă să ofere asistența și expertiza necesară în vederea armonizării legislației, consolidării capacităților instituțiilor și a producătorilor agricoli, inclusiv în domeniile fitosanitarie și implementarea indicațiilor geografice, precum și în realizarea unor proiecte Twinning și TAIEX.

Interlocutorii au abordat și subiectul burselor oferite studenților din țara noastră atât în cadrul programelor Stipendium Hungaricum, cât și FAO-Hungarian Government Scholaships. Ultimul oferă anual 10 burse pentru masteranzi moldoveni la universitățile Szent Istvan din Gödöllö (ingineria mediului și a managementului apelor) și Debrecen (creșterea animalelor).

În scopul consolidării colaborării moldo-maghiare în domeniul agriculturii, a fost abordată oportunitatea efectuării unei vizite de răspuns la Chișinău a oficialului maghiar, fiind transmisă invitația în acest sens, precum și propunerea de organizare, cu această ocazie, a unui for moldo-maghiar al oamenilor de afaceri din sectorul agricol.

Anunţuri

 • Concesionarea lucrărilor de explorare geologică a hidrocarburilor pe teritoriul Republicii Moldova, cu ulterioara lor exploatare

  1. Ambasada informează despre faptul că Ministerul Mediului al Republicii Moldova anunţă intenţia de a stabili un raport de concesiune a lucrărilor de explorare geologică a hidrocarburilor pe teritoriul Republicii Moldova. • Concursuri de privatizare a proprietății de stat a Republicii Moldova

  Ambasada informează că Agenţia Proprietăţii Publice a Republicii Moldova (APP) anunţă desfăşurarea în luna septembrie 2016 a următoarelor concursuri de privatizare a bunurilor proprietate publică de stat: • Stimaţi vizitatori,

  În contextul sfintelor sărbătoriri de Paşti, vă informăm că Ambasada Republicii Moldova în Ungaria va fi închisă pe data de 2 şi 9 mai 2016.

  Profitând de acest prilej, Ambasada Republicii Moldova în Ungaria vă ureaza un Paşte Fericit!!! • Stimați vizitatori,

  în contextul sărbătoririlor de iarnă, vă informăm că Ambasada Republicii Moldova în Ungaria va fi închisă în următoarea perioadă:

  - 25 - 27 decembrie 2015;
  - 1-3 ianuarie 2016;
  - 7-10 ianuarie 2015.

  Profitând de acest prilej, Ambasada Republicii Moldova în Ungaria vă ureaza un Crăciun Fericit și un an nou plin de realizari.

  La Mulți Ani!!! • Stimati vizitatori,

  în contextul sărbătoririi în data de 27 august 2015 a zilei naţionale a Republicii Moldova, Ziua Independenţei, precum şi în data de 31 august 2015 a Sărbătorii Limba Noastră, vă informăm că Ambasada Republicii Moldova în Ungaria va fi închisă în perioada 27-31 august 2015.

  Profitând de acest prilej, Ambasada Republicii Moldova în Ungaria transmite sincere felicitări tuturor cetăţenilor Republicii Moldova.