ceramicstemă naţională a Moldoveisunflower

Linia telefonică de urgență:
+36302838060
(Exclusiv pentru cetăţenii Republicii Moldova care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu caracter de urgenţă (accidente cu victime, decese, calamităţi şi alte situaţii de pericol sau cu caracter extraordinar.
La acest număr de telefon NU se furnizează informații consulare).

Privatization

Centrul de Apel Republica Moldova Pagina Oficială Ministerul Afacerilor Externe şi Integarării Europene Turism în Moldova Investiţii în Moldova E-services Registru Chamber Airmoldova

Contacte:

Ungaria, H-1024,
Budapesta, strada Ady Endre 16

Tel.: + 36-1-336-3450
Fax: + 36-1-209-1195

E-mail: budapesta@mfa.md

Activitatea curentă a ambasadei

Întrevederea ambasadorului Oleg Țulea cu Pia Vračko, secretar de stat al Ministerului Sănătății al Republicii Slovenia

Întrevederea ambasadorului Oleg Țulea cu Pia Vračko, secretar de stat al Ministerului Sănătății al Republicii Slovenia

Astăzi, la Ljubljana, dl Oleg Țulea, ambasador al Republicii Moldova în Republica Slovenia cu reședința la Budapesta, a avut o întrevedere cu dna Pia Vračko, secretar de stat al Ministerului Sănătății al Republicii Slovenia.

În marja întâlnirii interlocutori au abordat diverse aspecte privind colaborarea în domeniul sănătății publice și acordării serviciilor de asistență medicală. O acțiune importantă din cadrul cooperării moldo-slovene planificată pentru anul curent este promovarea proiectului de cooperare pe linie trilaterală – Republica Moldova, Republica Slovenia și Organizația Mondială a Sănătății (OMS). Proiectul a fost propus autorităților slovene de către Institutul Național de Sănătate Publică din Republica Moldova.

În acest sens, s-a convenit asupra unei vizite de lucru la nivel de ministru sau secretar de stat pentru a identifica prioritățile în domeniul asistenței medicale și medicină, inclusiv pentru a examina fezabilitatea și modalitățile de implementare a proiectului menționat, cu participarea instituțiilor relevante și a experților din cele două state, cu suportul OMS.

Secretarul de stat sloven a acceptat propunerile formulate de Ambasador, exprimând disponibilitatea Republicii Slovenia de a sprijini autorităţile moldovene în realizarea obiectivelor sale în domeniul îmbunătățirii serviciilor de sănătate publică și a sistemului de securitate socială pe partea privind asistența medicală. Detaliile urmează să fie discutate în cadrul vizitei de lucru, la Chișinău sau Ljubljana, a conducerii celor două ministere.

Anunţuri

 • Concesionarea lucrărilor de explorare geologică a hidrocarburilor pe teritoriul Republicii Moldova, cu ulterioara lor exploatare

  1. Ambasada informează despre faptul că Ministerul Mediului al Republicii Moldova anunţă intenţia de a stabili un raport de concesiune a lucrărilor de explorare geologică a hidrocarburilor pe teritoriul Republicii Moldova. • Concursuri de privatizare a proprietății de stat a Republicii Moldova

  Ambasada informează că Agenţia Proprietăţii Publice a Republicii Moldova (APP) anunţă desfăşurarea în luna septembrie 2016 a următoarelor concursuri de privatizare a bunurilor proprietate publică de stat: • Stimaţi vizitatori,

  În contextul sfintelor sărbătoriri de Paşti, vă informăm că Ambasada Republicii Moldova în Ungaria va fi închisă pe data de 2 şi 9 mai 2016.

  Profitând de acest prilej, Ambasada Republicii Moldova în Ungaria vă ureaza un Paşte Fericit!!! • Stimați vizitatori,

  în contextul sărbătoririlor de iarnă, vă informăm că Ambasada Republicii Moldova în Ungaria va fi închisă în următoarea perioadă:

  - 25 - 27 decembrie 2015;
  - 1-3 ianuarie 2016;
  - 7-10 ianuarie 2015.

  Profitând de acest prilej, Ambasada Republicii Moldova în Ungaria vă ureaza un Crăciun Fericit și un an nou plin de realizari.

  La Mulți Ani!!! • Stimati vizitatori,

  în contextul sărbătoririi în data de 27 august 2015 a zilei naţionale a Republicii Moldova, Ziua Independenţei, precum şi în data de 31 august 2015 a Sărbătorii Limba Noastră, vă informăm că Ambasada Republicii Moldova în Ungaria va fi închisă în perioada 27-31 august 2015.

  Profitând de acest prilej, Ambasada Republicii Moldova în Ungaria transmite sincere felicitări tuturor cetăţenilor Republicii Moldova.