ceramicstemă naţională a Moldoveisunflower

Linia telefonică de urgență:
+36302838060
(Exclusiv pentru cetăţenii Republicii Moldova care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu caracter de urgenţă (accidente cu victime, decese, calamităţi şi alte situaţii de pericol sau cu caracter extraordinar.
La acest număr de telefon NU se furnizează informații consulare).


Privatization

Centrul de Apel Republica Moldova Pagina Oficială Ministerul Afacerilor Externe şi Integarării Europene Turism în Moldova Investiţii în Moldova E-services Registru Chamber Airmoldova

Contacte:

Ungaria, H-1024,
Budapesta, strada Ady Endre 16

Tel.: + 36-1-336-3450
Fax: + 36-1-209-1195

E-mail: budapesta@mfa.md

Ştiri din Moldova

La Chișinău a fost lansată expoziția „Consiliul Europei ‒ Republica Moldova: realizări și priorități”

La Chișinău a fost lansată expoziția „Consiliul Europei ‒ Republica Moldova: realizări și priorități”
12 iulie, Chișinău – Consiliul Europei a fost și continuă să fie un partener de încredere pentru Republica Moldova, precum şi un garant al democraţiei pe continentul european. Declarația a fost făcută de secretarul de stat Tatiana Molcean la deschiderea expoziției „Consiliul Europei ‒ Republica Moldova: realizări și priorități”, dedicată marcării a 23 de ani de la aderarea țării noastre la Consiliul Europei, organizată de MAEIE în cooperare cu Centrul Pro-european al Bibliotecii Naționale a Republicii Moldova. 

Tatiana Molcean a accentuat că actualmente Republica Moldova este parte la 92 de tratate ale Consiliului Europei, care reglementează cele mai diverse domenii - combaterea torturii, protecţia drepturilor sociale şi ale persoanelor aparţinând minorităţilor naţionale, lupta împotriva corupţiei şi spălării banilor, combaterea traficului de fiinţe umane, protecţia datelor cu caracter personal şi multe altele.

Secretarul de stat a mai menţionat documentul de politici de profil Planul de Acțiuni al CoE pentru Republica Moldova 2017-2020, care este al 3-lea document cadru de acest gen și a programelor de cooperare dedicate reformelor care au drept obiectiv îmbunătățirea procesului de guvernare la toate nivelele. ”Acestea includ în particular combaterea corupției și spălării banilor, sporirea independenței și eficacităţii sistemului judiciar, lupta împotriva relelor tratamente și a impunității, consolidarea libertăţii mass-media și a măsurilor de încredere între ambele maluri ale Nistrului, etc”, a spus Molcean.

De asemenea a fost menționat că pornind de la Legea Supremă şi continuând cu planurile de acţiuni în domeniul drepturilor omului sau cele mai diverse acte normative menite să modernizeze societatea noastră, Consiliul Europei prin instituţiile sale, inclusiv Comisia de la Veneţia, a contribuit la procesul de formare a Republicii Moldova ca stat. Este la fel de emblematică aderarea în 1997 la Convenţia europeană a drepturilor omului şi a libertăţilor fundamentale.

Consiliul Europei este o platforma unică ce asigură dialogul între parlamentari, aleşi locali, reprezentanţi ai guvernelor, exponenţilor societăţii civile şi tineretului.

 
 

 

Anunţuri

 • Concesionarea lucrărilor de explorare geologică a hidrocarburilor pe teritoriul Republicii Moldova, cu ulterioara lor exploatare

  1. Ambasada informează despre faptul că Ministerul Mediului al Republicii Moldova anunţă intenţia de a stabili un raport de concesiune a lucrărilor de explorare geologică a hidrocarburilor pe teritoriul Republicii Moldova. • Concursuri de privatizare a proprietății de stat a Republicii Moldova

  Ambasada informează că Agenţia Proprietăţii Publice a Republicii Moldova (APP) anunţă desfăşurarea în luna septembrie 2016 a următoarelor concursuri de privatizare a bunurilor proprietate publică de stat: • Stimaţi vizitatori,

  În contextul sfintelor sărbătoriri de Paşti, vă informăm că Ambasada Republicii Moldova în Ungaria va fi închisă pe data de 2 şi 9 mai 2016.

  Profitând de acest prilej, Ambasada Republicii Moldova în Ungaria vă ureaza un Paşte Fericit!!! • Stimați vizitatori,

  în contextul sărbătoririlor de iarnă, vă informăm că Ambasada Republicii Moldova în Ungaria va fi închisă în următoarea perioadă:

  - 25 - 27 decembrie 2015;
  - 1-3 ianuarie 2016;
  - 7-10 ianuarie 2015.

  Profitând de acest prilej, Ambasada Republicii Moldova în Ungaria vă ureaza un Crăciun Fericit și un an nou plin de realizari.

  La Mulți Ani!!! • Stimati vizitatori,

  în contextul sărbătoririi în data de 27 august 2015 a zilei naţionale a Republicii Moldova, Ziua Independenţei, precum şi în data de 31 august 2015 a Sărbătorii Limba Noastră, vă informăm că Ambasada Republicii Moldova în Ungaria va fi închisă în perioada 27-31 august 2015.

  Profitând de acest prilej, Ambasada Republicii Moldova în Ungaria transmite sincere felicitări tuturor cetăţenilor Republicii Moldova.