ceramicstemă naţională a Moldoveisunflower

Linia telefonică de urgență:
+36302838060
(Exclusiv pentru cetăţenii Republicii Moldova care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu caracter de urgenţă (accidente cu victime, decese, calamităţi şi alte situaţii de pericol sau cu caracter extraordinar.
La acest număr de telefon NU se furnizează informații consulare).

Privatization

Centrul de Apel Republica Moldova Pagina Oficială Ministerul Afacerilor Externe şi Integarării Europene Turism în Moldova Investiţii în Moldova E-services Registru Chamber Airmoldova

Contacte:

Ungaria, H-1024,
Budapesta, strada Ady Endre 16

Tel.: + 36-1-336-3450
Fax: + 36-1-209-1195

E-mail: budapesta@mfa.md

Ştiri din Moldova

Oficiul BERD din Washington D.C. a reiterat susținerea pentru realizarea priorităților Strategiei pentru Moldova

Oficiul BERD din Washington D.C. a reiterat susținerea pentru realizarea priorităților Strategiei pentru Moldova
11 februarie 2019, Washington - Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) este unul din partenerii strategici ai Republicii Moldova, oferind suport continuu autorităților naționale, comunității oamenilor de afaceri și investitorilor străini din sectoarele cheie. Declarația a fost făcută de Ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Tudor Ulianovschi, în cadrul întrevederii cu Directorul oficiului BERD din Washington D.C., Michele Small, care a avut loc la finele săptămânii trecute în SUA.
 
Ministrul Tudor Ulianovschi a menționat susținerea oferită de BERD prin intermediul proiectelor destinate să promoveze dezvoltarea economică și socială, știința și inovarea, reabilitarea infrastructurii, susținerea integrării pe piețele energetice europene și diversificarea surselor de energie.
 
Oficialii au făcut un schimb de opinii privind eficientizarea colaborării bilaterale între Republica Moldova și Oficiul BERD din Washington prin intermediul diferitor proiecte susținute de instituția financiară în SUA, Canada și Mexic. În context, Tudor Ulianovschi și Michele Small au convenit asupra menţinerii comunicării intense, prin intermediul Ambasadei Republicii Moldova din Statele Unite ale Americii.
 
Directorul oficiului BERD din Washington a apreciat eforturile autorităților moldovenești de a realiza programe de reformare și modernizare a Republicii Moldova, în special prin îmbunătățirea mediului de afaceri, reducerea birocrației și asigurarea stabilității în sectorul bancar. Michele Small a menționat că aceasta va transforma Republica Moldova într-o destinație atractivă pentru investitorii străini, inclusiv pentru companiile din SUA. Ea a confirmat disponibilitatea BERD de a sprijini în continuare Republica Moldova în procesul de reforme care vizează asigurarea dezvoltării economice durabile, și a reiterat sprijinul deplin în dezvoltarea Consiliului Moldo-American pentru Afaceri.
 
De la începutul activității sale în țara noastră, BERD a finanțat peste 125 de proiecte în valoare de peste 1,25 miliarde de euro.
 
Ministrul Tudor Ulianovschi a efectuat o vizită de lucru în SUA în perioada 5 – 8 februarie curent. Agenda de lucru a șefului diplomației moldovenești, pe lângă participarea la reuniunea Coaliției Globale pentru combaterea ISIS, a inclus o serie de întrevederi pe filiera bilaterală cu oficiali din cadrul Departamentului de Stat al Statelor Unite ale Americii, Consiliul Naţional de Securitate şi Congresul SUA.

 

Anunţuri

 • Concesionarea lucrărilor de explorare geologică a hidrocarburilor pe teritoriul Republicii Moldova, cu ulterioara lor exploatare

  1. Ambasada informează despre faptul că Ministerul Mediului al Republicii Moldova anunţă intenţia de a stabili un raport de concesiune a lucrărilor de explorare geologică a hidrocarburilor pe teritoriul Republicii Moldova. • Concursuri de privatizare a proprietății de stat a Republicii Moldova

  Ambasada informează că Agenţia Proprietăţii Publice a Republicii Moldova (APP) anunţă desfăşurarea în luna septembrie 2016 a următoarelor concursuri de privatizare a bunurilor proprietate publică de stat: • Stimaţi vizitatori,

  În contextul sfintelor sărbătoriri de Paşti, vă informăm că Ambasada Republicii Moldova în Ungaria va fi închisă pe data de 2 şi 9 mai 2016.

  Profitând de acest prilej, Ambasada Republicii Moldova în Ungaria vă ureaza un Paşte Fericit!!! • Stimați vizitatori,

  în contextul sărbătoririlor de iarnă, vă informăm că Ambasada Republicii Moldova în Ungaria va fi închisă în următoarea perioadă:

  - 25 - 27 decembrie 2015;
  - 1-3 ianuarie 2016;
  - 7-10 ianuarie 2015.

  Profitând de acest prilej, Ambasada Republicii Moldova în Ungaria vă ureaza un Crăciun Fericit și un an nou plin de realizari.

  La Mulți Ani!!! • Stimati vizitatori,

  în contextul sărbătoririi în data de 27 august 2015 a zilei naţionale a Republicii Moldova, Ziua Independenţei, precum şi în data de 31 august 2015 a Sărbătorii Limba Noastră, vă informăm că Ambasada Republicii Moldova în Ungaria va fi închisă în perioada 27-31 august 2015.

  Profitând de acest prilej, Ambasada Republicii Moldova în Ungaria transmite sincere felicitări tuturor cetăţenilor Republicii Moldova.