ceramicstemă naţională a Moldoveisunflower

Linia telefonică de urgență:
+36302838060
(Exclusiv pentru cetăţenii Republicii Moldova care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu caracter de urgenţă (accidente cu victime, decese, calamităţi şi alte situaţii de pericol sau cu caracter extraordinar.
La acest număr de telefon NU se furnizează informații consulare).

Privatization

Centrul de Apel Republica Moldova Pagina Oficială Ministerul Afacerilor Externe şi Integarării Europene Turism în Moldova Investiţii în Moldova E-services Registru Chamber Airmoldova

Contacte:

Ungaria, H-1024,
Budapesta, strada Ady Endre 16

Tel.: + 36-1-336-3450
Fax: + 36-1-209-1195

E-mail: budapesta@mfa.md

Ştiri din Moldova

Cooperarea moldo-croată a fost discutată de Ministrul Tudor Ulianovschi cu ambasadorul Davor Vidiš

Cooperarea moldo-croată a fost discutată de Ministrul Tudor Ulianovschi cu ambasadorul Davor Vidiš
11 februarie 2018, Chişinău – Cooperarea moldo-croată, inclusiv pe dimensiunea europeană, în contextul preluării de către Croația a președinției Consiliului UE în anul 2020, precum și dialogul bilateral în formatul multilateral al Consiliului Europei, au constituit subiectele principale ale discuției Ministrului Afacerilor Externe şi Integrării Europene, Tudor Ulianovschi, cu ambasadorul Republicii Croația în Republica Moldova, Davor Vidiš.

În cadrul întrevederii cei doi oficiali au trecut în revistă principalele evoluții pe dimensiunea europeană, legate de contextul actual electoral european, Brexit, etc. Totodată, Tudor Ulianovschi și Davor Vidiš au abordat și evenimentele preconizate a fi organizate pe parcursul anului curent pentru a marca cea de-a 10-a aniversare a Parteneriatului Estic și așteptările Republicii Moldova de la acțiunile respective. A avut loc și un schimb de opinii cu privire la activitățile Croației vizând Parteneriatul Estic, concepute a fi realizate în calitate de președinte al Consiliului UE în primul semestru al anului 2020, în special pe segmente importante ale cooperării sectoriale precum transportul, conexiunea energetică, interconectarea digitală, etc.

Un alt subiect abordat în cadrul întrevederii a vizat colaborarea bilaterală între cele două state pe platforma multilaterală a Consiliului Europei. Cu acest prilej, diplomatul croat a prezentat candidatura țării sale, a viceprim-ministrului, Ministrului Afacerilor Externe și Europene, Marija Pejčinović Burić, la funcția de Secretar General al Consiliului  Europei, alegerile respective urmând să aibă loc în anul curent.  

 

Anunţuri

 • Concesionarea lucrărilor de explorare geologică a hidrocarburilor pe teritoriul Republicii Moldova, cu ulterioara lor exploatare

  1. Ambasada informează despre faptul că Ministerul Mediului al Republicii Moldova anunţă intenţia de a stabili un raport de concesiune a lucrărilor de explorare geologică a hidrocarburilor pe teritoriul Republicii Moldova. • Concursuri de privatizare a proprietății de stat a Republicii Moldova

  Ambasada informează că Agenţia Proprietăţii Publice a Republicii Moldova (APP) anunţă desfăşurarea în luna septembrie 2016 a următoarelor concursuri de privatizare a bunurilor proprietate publică de stat: • Stimaţi vizitatori,

  În contextul sfintelor sărbătoriri de Paşti, vă informăm că Ambasada Republicii Moldova în Ungaria va fi închisă pe data de 2 şi 9 mai 2016.

  Profitând de acest prilej, Ambasada Republicii Moldova în Ungaria vă ureaza un Paşte Fericit!!! • Stimați vizitatori,

  în contextul sărbătoririlor de iarnă, vă informăm că Ambasada Republicii Moldova în Ungaria va fi închisă în următoarea perioadă:

  - 25 - 27 decembrie 2015;
  - 1-3 ianuarie 2016;
  - 7-10 ianuarie 2015.

  Profitând de acest prilej, Ambasada Republicii Moldova în Ungaria vă ureaza un Crăciun Fericit și un an nou plin de realizari.

  La Mulți Ani!!! • Stimati vizitatori,

  în contextul sărbătoririi în data de 27 august 2015 a zilei naţionale a Republicii Moldova, Ziua Independenţei, precum şi în data de 31 august 2015 a Sărbătorii Limba Noastră, vă informăm că Ambasada Republicii Moldova în Ungaria va fi închisă în perioada 27-31 august 2015.

  Profitând de acest prilej, Ambasada Republicii Moldova în Ungaria transmite sincere felicitări tuturor cetăţenilor Republicii Moldova.