ceramicstemă naţională a Moldoveisunflower

Linia telefonică de urgență:
+36302838060
(Exclusiv pentru cetăţenii Republicii Moldova care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu caracter de urgenţă (accidente cu victime, decese, calamităţi şi alte situaţii de pericol sau cu caracter extraordinar.
La acest număr de telefon NU se furnizează informații consulare).

Privatization

Centrul de Apel Republica Moldova Pagina Oficială Ministerul Afacerilor Externe şi Integarării Europene Turism în Moldova Investiţii în Moldova E-services Registru Chamber Airmoldova

Contacte:

Ungaria, H-1024,
Budapesta, strada Ady Endre 16

Tel.: + 36-1-336-3450
Fax: + 36-1-209-1195

E-mail: budapesta@mfa.md

Ştiri din Moldova

Reuniunea înalţilor funcţionari ai Parteneriatului Estic a avut loc la Bruxelles

Reuniunea înalţilor funcţionari ai Parteneriatului Estic a avut loc la Bruxelles

11 aprilie, Bruxelles – Secretarul de stat al Ministerului Afacerilor Externe şi Integrării Europene, Daniela Morari, a participat, astăzi, la reuniunea înalţilor funcţionari ai statelor Parteneriatului Estic. Principalele teme de pe agendă au fost evoluţiile recente privind implementarea celor 20 Obiective pentru 2020 şi lansarea reflecţiilor privind viitorul Parteneriatului Estic în contextul aniversării a 10 ani de la lansarea acestuia.

Secretarul de stat, Daniela Morari, a trecut în revistă progresele înregistrate pe cele patru dimensiuni tematice ale parteneriatului: dezvoltarea economică și oportunitățile de piață; consolidarea instituțiilor și buna guvernanță; conectivitatea, eficiența energetică, mediu și schimbările climatice; mobilitatea și contactele interumane.

Oficialul moldovean a subliniat, în mod aparte, relevanţa lansării unei reflecţii despre obiectivele Parteneriatului pentru perioada post 2020, cu implicarea tuturor părţilor interesate – instituţiilor UE, și statelor membre ale UE, partenerilor estici, societății civile, etc. În context, a fost reiterat interesul Republicii Moldova în consolidarea cooperării cu UE pe dimensiunea rezilienţei şi securității, cu accent pe gestionarea crizelor, combaterea ameninţărilor hibride și dezinformării, precum şi pe consolidarea capacităţilor.

În domeniul economic a fost menţionată importanţa continuării dialogului în formatul celor trei state asociate – UE cu privire la implementarea DCFTA, cu o extindere treptată a acestuia asupra domeniilor precum transportul, energia şi economia digitală. De asemenea, s-a remarcat interesul în atragerea investiţiilor pentru implementarea proiectelor de interconectare energetică şi transport.

De asemenea, secretarul de stat, Daniela Morari, a avut întrevederi și cu oficiali ai Serviciului European de Acţiune Externă. În cadrul discuțiilor s-a examinat stadiul actual al relaţiilor RM-UE precum și oportunităţile consolidării cooperării pe dimensiunea comunicării strategice şi PSAC, interlocutorii apreciind contribuţiile țării noastre la eforturile UE de promovarea a păcii prin intermediul misiunilor PSAC, precum şi convergenţa la politica UE de aplicare a măsurilor restrictive internaţionale.

Discuţiile purtate la reuniune au demonstrat interesul instituţiilor europene, statelor membre ale UE şi partenerilor estici de a spori vizibilitatea Parteneriatului prin valorificarea şi promovarea beneficiilor pentru cetăţeni.

Notă: De asemenea, în cadrul reuniunii a fost prezentat conceptul evenimentelor de aniversare a 10 ani de la lansarea Parteneriatului Estic: Reuniunea miniștrilor afacerilor externe și Conferinţa de nivel înalt, preconizate să aibă loc în perioada 13-14 mai 2019, la Bruxelles.

Anunţuri

 • Concesionarea lucrărilor de explorare geologică a hidrocarburilor pe teritoriul Republicii Moldova, cu ulterioara lor exploatare

  1. Ambasada informează despre faptul că Ministerul Mediului al Republicii Moldova anunţă intenţia de a stabili un raport de concesiune a lucrărilor de explorare geologică a hidrocarburilor pe teritoriul Republicii Moldova. • Concursuri de privatizare a proprietății de stat a Republicii Moldova

  Ambasada informează că Agenţia Proprietăţii Publice a Republicii Moldova (APP) anunţă desfăşurarea în luna septembrie 2016 a următoarelor concursuri de privatizare a bunurilor proprietate publică de stat: • Stimaţi vizitatori,

  În contextul sfintelor sărbătoriri de Paşti, vă informăm că Ambasada Republicii Moldova în Ungaria va fi închisă pe data de 2 şi 9 mai 2016.

  Profitând de acest prilej, Ambasada Republicii Moldova în Ungaria vă ureaza un Paşte Fericit!!! • Stimați vizitatori,

  în contextul sărbătoririlor de iarnă, vă informăm că Ambasada Republicii Moldova în Ungaria va fi închisă în următoarea perioadă:

  - 25 - 27 decembrie 2015;
  - 1-3 ianuarie 2016;
  - 7-10 ianuarie 2015.

  Profitând de acest prilej, Ambasada Republicii Moldova în Ungaria vă ureaza un Crăciun Fericit și un an nou plin de realizari.

  La Mulți Ani!!! • Stimati vizitatori,

  în contextul sărbătoririi în data de 27 august 2015 a zilei naţionale a Republicii Moldova, Ziua Independenţei, precum şi în data de 31 august 2015 a Sărbătorii Limba Noastră, vă informăm că Ambasada Republicii Moldova în Ungaria va fi închisă în perioada 27-31 august 2015.

  Profitând de acest prilej, Ambasada Republicii Moldova în Ungaria transmite sincere felicitări tuturor cetăţenilor Republicii Moldova.